Hau-hau-haukut paremman joulun puolesta!

Teksti ja kuvat: Laura Luotonen

Joulupuu-keräys järjestettiin tänä vuonna jo 17. kertaa ympäri Suomen. Espoonseudun pelastualan yhdistys ry:n jäsenet osallistuivat keräykseen kolmatta kertaa. Aikaisempina vuosina keräyksestä on tullut kiitosta ja espyläiset ovat olleet iloisin mielin siinä mukana, joten keräys laitettiin pystyyn tänäkin vuonna.
Yhdistys ei varsinaisesti osallistunut keräykseen, vaan toimi välikätenä, jotta jäsenten oli helpompi saada yhteiden rahapotti kerättyä. Kerätyillä rahoilla espytonttu hankki lahjat keräykseen ja paketoi ne.

Martta ja Kerttu toimivat laaduntarkkailijoina.

”Keräys toteutetaan non profit -periaatteella eli kaikki osapuolet toimivat korvauksetta. Hyväntekeväisyystempauksella kerätään lahjoja lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille, joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja. Tällaisia lapsia on kuntien ja kaupunkien lastensuojelun asiakkaina maanlaajuisesti kymmeniä tuhansia, pelkästään pääkaupunkiseudulla yli 10 000. Lahjat jaetaan perille saajilleen luotettavien tahojen, kuten kaupungin sosiaalihuollon kautta. Lahjat menevät suoraan perheille ja lapsille sosiaalihuollon kautta ilman välikäsiä tai kuluja. Joulupuu on Keskuspuiston Nuorkauppakamarin rekisteröimä tavaramerkki. Joulupuun järjestäjinä toimivat pääasiassa nuorkauppakamarit eri paikkakunnilla ympäri Suomen.”, kerrotaan joulupuu-keräyksen sivustolla osoitteessa www.joulupuu.org.

Tänä vuonna espyläiset saivat kerättyä huimat 524 euroa, jolla hankittiin lapsille 134 lahjaa. Lahjat on toimitettu keräyspisteeseen, josta ne jatkavat matkaansa ilahduttamaan lapsia ja nuoria.

Espoon pelastuskoirat toivottavat kaikille mukavaa joulunodotusta.

Kymmenen kuukauden ikäisen Martan (vas.) oli toisinaan vaikea ymmärtää, miksi hän joutuu odottamaan omia lahjojaan jouluaattoon asti. Mummoikään ehtinyt Kerttu on jo konkari keräyksen lahjojen laaduntarkkailussa.