Hälytysryhmä


Koulutetut ihmiset ja koirat muodostavat ESPYn hälytysryhmän. Kun poliisi ei löydä kadonnutta nopeassa lähietsinnässä, se kutsuu etsintään soveltuvat hälytysryhmät Vapaaehtoisesta Pelastuspalvelusta. Koirapartiossa on koiranohjaajan lisäksi vähintään kartturi, joka pitää partion ohjaajan tekemässä etsintäsuunnitelmassa reippaassa kävelyvauhdissa. Hälytysryhmän toimintaan voi tulla noin puolen vuoden tutustumisjaksolle, kun osaa suunnistaa hyvin perinteisellä kartalla ja kompassilla. Eli myös ilman gps:ää pitää homman olla hallussa. Pelastusetsintä on ryhmätyötä ja yhteistyökyky on tarpeen. Kaikki aloittavat karttureina hälytysharjoituksissa. Kun ohjaaja on käynyt hälytyksissä ja on suorittanut koiransa kanssa haun loppukokeen, pääsee koirakin hälytysharjoituksiin. Lisäksi kerran kuussa on johonkin aiheeseen keskittyvä harjoitus, johon ryhmäläisen aloittelevakin koira voi osallistua.

Hälytysryhmän harjoitukset

Hälytreenit kerran kuussa
Hälytreeneihin osallistuvat hälytyskoirat ohjaajineen sekä hälytreenikelpoiset koirat (loppukokeen suorittaneet koirat, joiden ohjaajat toimivat kartturina oikeissa hälytyksissä). Karttureina hälytreeneissä toimivat ne hälyryhmän jäsenet, joiden koirat eivät vielä ole tarvittavia kokeita suorittaneita.
Puolikkaat 1-2 krt kuussa
Koiranohjaajat koirineen osallistuvat puolikkaisiin, pienempiin harjoituksiin, ja karttureiksi hälyryhmään tulleet osallistuvat joihinkin ennalta määriteltyihin harjoituksiin, pääsääntöisesti ilman koiraa.
Pitkät talvikaudella
Kolmen hengen tiimeissä yksi toimii koiranohjaajana ja määrittelee haluamansa harjoituksen, toinen toimii maalimiehenä, ja suunnittelee harjoituksen koiraohjaajan toiveiden mukaan, ja kolmas toimii koirakon kartturina.
Hälytysryhmän suositus on osallistua keskimäärin kerran kuukaudessa pitkien kartturointi- ja piilovuoroihin.

Lisätietoja

Lisätietoja saat Hälytysryhmän sihteeriltä halyryhmasihteeri@espypelastuskoirat.net